Elnyert pályázati támogatás

Cloud-native SaaS keretrendszer, infrastruktúra és IaC fejlesztés közepes méretű cégek részére elnevezésű projekt

kapcsolat

A Plensys Kft. által vezetett konzorcium 226.155.200 Ft állami támogatással, 333.459.800 Ft összköltséggel sikeresen megvalósította a 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00451 azonosítószámú, „Cloud-native SaaS keretrendszer, infrastruktúra és IaC fejlesztés közepes méretű cégek részére” című projektjét. A fejlesztés a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap „Piacvezérelt Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Projektek Támogatása” elnevezésű, 2019-1.1.1-PIACI KFI kódszámú pályázati forrásból nyert támogatást.

A projekt eredménye

A három év alatt megvalósított projekt végeredménye olyan felhő alapú megoldás, keretrendszer kialakítása lett, mely a kis- és közepes méretű fejlesztő cégek számára új piaci lehetőségeket teremt, illetve a nagyvállalati körben már jelenleg is alkalmazott felhős megoldásokat elérhetővé és gazdaságosan üzemeltethetővé teszi középvállalati szinten is.

A projekt végeredményeképpen előállt egy natív felhő alapú (ügyviteli) rendszerek fejlesztését és üzemeltetését lehetővé tevő integrált keretrendszer, mely támogatja mesterséges intelligencia algoritmusok futtatását is. Ezen keretrendszer képes egynél több, nagy felhős szolgáltató software infrastruktúra szolgáltatásaival is együttműködni, lehetővé téve a natív felhő alapú fejlesztések esetében a feladathoz illeszkedő, költséghatékony alapszolgáltatás környezet választást és arra alapozott fejlesztést.

A projekt eredményét képező keretrendszer szolgáltató-függetlensége feloldja azt a problémát, hogy egy fejlesztő cég el kell kötelezze magát az egyik nagy felhős infrastruktúra szolgáltató felé és ezáltal az általa vállalt fejlesztési projektek kialakításakor a projekt költséghatékonysága egy szolgáltató alapszolgáltatás árazási modelljétől jelentős mértékben függjön, akár ellehetetlenítse azt. A keretrendszer a felhős rendszerek bevezetése mellett döntő cégek esetében azt a megnövelt üzemeltetési biztonságot kínálja, hogy az alapszolgáltatások szolgáltatás színvonalával vagy költségszintjével kapcsolatos problémák esetén a kész, működő rendszer által igénybe vett szolgáltatások kiválthatóak alternatív szolgáltató kínálatával.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Köszönjük kitöltésedet! Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot
Valami hiba történt. Kérlek töltse ki a formot helyesen!